فرق سرفیس با لپ تاپ چیست؟ این سوالی است که برای بیشتر کاربران ممکن است به وجود بیاید. ممکن است که هر کدام از شما بار ها نام سرفیس به گوش تان خورده باشد اما با قابلیت های آن آشنایی نداشته باشید. در این مقاله سعی می کنیم بیشتر شما را با سرفیس و قابلیت های آن و همچنین تفاوت آن با لپ تاپ آشنا کنیم. سرفیس در واقع یک لپ تاپ لمسی سبک می باشد که در آن به جای ماوس از قلم بهره گرفته می شود.
یکی از بهترین مارک لپ تاپ جهان برند مایکروسافت می باشد و از بهترین و پر طرفدار ترین محصولات آن می توان به سری Surface اشاره نمود. سرفیس از خوش فروش ترین محصولات مایکروسافت می باشد که طراحی مدرن و فوق العاده ای را دارا می باشد. در ادامه بیشتر راجع به سرفیس و تفاوت آن با لپ تاپ توضیح خواهیم داد.
سرفیس چیست؟
قبل از اینکه تفاوت سرفیس و لپ تاپ را توضیح دهیم، ابتدا توضیحات مختصری را راجع به سرفیس می دهیم. مایکروسافت سرفیس در واقع خانواده ای از محصولات کمپانی مایکروسافت می باشد که از تبلت و کامپیوتر های شخصی تا کامپیوتر های هوشمند سازمانی را شامل می شود. در واقع مایکروسافت سری دستگاه های سرفیس خود را به عنوان یک خط تولید معرفی نموده است که شامل تبلت ها، لپ تاپ ها و… می باشد.
طراحی و توسعه این محصولات بر عهده شرکت مایکروسافت می باشد و توسط شرکت تایوانی پگاترون یا Pegatron تولید و روانه بازار می شوند. ویژگی مشترک در بین همه انواع آن لمسی بودن صفحه نمایش و داشتن قلم نوری آن ها می باشد. نسل های اول محصولات سرفیس چندان موفق نبودند و انتظارات را برآورده نکردند. اما از سال 2015 و پس از تولید سرفیس پرو 3 بالاخره مایکروسافت به آنچه که می خواست دست یافت و کم کم توانست بازار را در دست بگیرد. محصولات سرفیس در واقع در 8 سری روانه بازار می شوند که به شرح زیر می باشند:
تفاوت سرفیس و لپ تاپ
حال به تفاوت هایی که میان سرفیس و لپ تاپ وجود دارد می پردازیم. در واقع مواردی که باعث تفکیک این دو نوع محصول از هم شده اند را یک به یک بررسی می کنیم.
طراحی و ساخت
اولین موردی که آن را بررسی می کنیم نوع طراحی و ساخت آن ها می باشد. سرفیس ها دستگاه هایی 2 به 1 می باشند یعنی هم می توانند به صورت تبلت و هم به صورت لپ تاپ مورد استفاده قرار بگیرند. این در حالی است که لپ تاپ ها فقط به یک شکل قابل استفاده می باشند. این مورد بزرگ ترین تفاوت این دو محصول می باشد. همچنین جنس بدنه سرفیس ها اغلب از منیزیم می باشد که بسیار پیشرفته است و ظاهری فوق العاده دارند.
نمایشگر
یکی از نقاط قوت سرفیس ها که با اختلاف نسبت به سایر محصولات به چشم می خورد، کیفیت بسیار بالای صفحه نمایش آن می باشد. به گونه ای که یک سوم قیمت هر دستگاه سرفیس به صفحه نمایش آن اختصاص داده می شود. همچنین در همه ی موارد آن، صفحه نمایش لمسی می باشد که این موضوع کار را برای کاربران بسیار آسان و راحت می کند. در کنار این ها، نمایشگر آن از استاندارد sRGB پشتیبانی می کند و تصاویر و فیلم ها را واضح تر و واقعی تر نشان می دهد.
شرکت اینتل که از مشکل موجود در نصب ویندوز بر روی پردازنده های نسل جدید خود آگاه بود، اقدام به طراحی برنامه Intel Rapid Storage Technology کرد تا به کمک آن بتواند تا حدود زیادی این مشکل را برطرف نماید. این برنامه در واقع توسط خود اینتل طراحی شده است تا قابلیت ها و عملکرد ذخیره سازی اطلاعات دستگاه های مختلف، علی الخصوص رایانه های شخصی و لپ تاپ ها را بالا ببرد. این برنامه در واقع مبتنی بر RAID می باشد که می تواند چندین درایو دیسک ذخیره سازی را در یک جزء واحد ترکیب نماید. این موضوع می تواند در مصرف انرژی صرفه جویی کند و عمر هارد سیستم را نیز افزایش دهد. جدای از این موارد، این برنامه بر روی امنیت فایل ها و داده های کاربران با رویکرد بهتر و جامع تری کار خواهد کرد.
کاربرد این برنامه در این مشکل به طور خلاصه به اینگونه می باشد که شما مراحل نصب ویندوز را به صورت عادی انجام می دهید تا به مرحله پارتیشن بندی هارد دیسک می رسید. سپس این برنامه را دانلود نموده و آن را بر روی سیستم تان نصب نمایید تا سیستم هارد را برای تان نمایش دهد.
دانلود فایل شناسایی هارد در نسل 13 افراد را با مشکل مواجه می کند. مایکروسافت که سازنده سیستم عامل های ویندوز می باشد، هر ساله نسخه های ویندوز خود را آپدیت می کند و هر بار نسبت به قبل آن را کامل تر می نماید و اگر مشکلی وجود داشته باشد حل می کند. پردازنده های اینتل نیز بیشترین سازگاری را با سیستم عامل ویندوز مایکروسافت داشته اند و معمولا بدون مشکل آن را نصب و اجرا می نمایند. اما در چند سال اخیر برند اینتل پس از تولید جدید ترین و بهترین پردازنده های خود با چالشی برای نصب ویندوز مواجه شده و کاربران در هنگام نصب ویندوز بر روی سیستمی با این پردازنده ها، با عدم شناسایی هارد دیسک یا درایو SSD مواجه می شوند. در ادامه درباره این مشکل و راه حل آن بیشتر توضیح می دهیم.
مشکل نصب ویندوز روی سیستم هایی با پردازنده های نسل جدید اینتل چیست؟
همانطور که گفتیم نصب ویندوز بر روی لپ تاپ های نسل 11، 12 و 13 اینتل با مشکل مواجه است و این مشکل حتی در محصولات بهترین مارک لپ تاپ های جهان و پی سی های مخصوص گیم نیز وجود دارد و مختص به سیستم یا لپ تاپ خاصی نمی باشد. در واقع زمانی که افراد اقدام به نصب ویندوز بر روی لپ تاپ های جدید با پردازنده های نسل 11، 12 و 13 اینتل می کنند، در هنگام وارد شدن به بخش پارتیشن بندی هارد، هاردی را مشاهده نمی کنند.
در این زمان ممکن است افراد تصور کنند که هارد متصل نشده است یا مشکلات سخت افزاری دارد. در این حالت دو راه پیش روی شماست. باید به بایوس مراجعه کنید و بررسی نمایید که هارد دیسک شناسایی شده است یا خیر. اگر شناسایی نشده خود مشکلی جداگانه است و باید از طریق سخت افزاری آن را حل نمایید؛ اما اگر هارد دیسک شناسایی شده اما در مراحل نصب شناسایی نمی شود این موضوع دیگری است که در ادامه لینک دانلود ویندوز را برای سهولت کار شما خواهیم گذاشت.