مجله ی اینترنتی هیرو

مجله ی اینترنتی هیرو

مجله ی اینترنتی هیرو

مجله ی اینترنتی هیرو

مزایای درمان ارتودنسی

مزایای درمان ارتودنسی کودکان بسیار است. در اینجا ما به توضیح تعدادی از این مزایا می پردازیم.

۷۰ درصد از مردم به خدمات ارتودنسی نیاز دارند.

این گزارشی بود که چندی پیش از خبر گزاری فارس پخش شد .

بر اساس مطالعات جهانی صورت گرفته و آمار بدست آمده مشخص شده است که دو سوم از جمعیت جهانی یا از هر سه نفر ، دو نفر به دریافت مشاوره و درمان ارتودنسی دندان نیاز دارند .

یعنی نزدیک به ۷۰ درصد از جامعه جهانی مشکل ارتودنسی دارند.

از این افراد ۳۰ درصد  به طور قطع نیازمند دریافت خدمات ارتودنسی هستند  و باید هزینه ارتودنسی را پرداخت کنند و روند درمانی را طی کنند و به یک دکتر ارتودنسی کودکان نیاز دارند.

براساس آمار منتشر شده از این گزارش عده کمی از افراد جامعه به درمان ارتودنسی نیاز ندارند.

آیا درمان ارتودنسی تنها برای زیبایی صورت می گیرد؟

با وجود اینکه بیشتر جنبه زیباشناسی ارتودنسی ، در افکار مردم وجود دارد اما زیبایی تنها یکی از جنبه های متعدد این علم بشمار می آید .

حتی بیمه ها هم فقط از جنبه زیبا شناسی به این علم نظر دارند.

در حالی که وقتی فردی با وجود دندان های نامرتب سلامت جسمی و روحی او در خطر باشد دیگر به طور قطع فقط جنبه زیبایی مطرح نمی باشد .

در نگاه عموم جامعه وقتی که دندان ها نا مرتب و روی هم رفته و یا به حالت کج در دهان فرد رشد کرده باشند این فرد به درمان ارتودنسی نیاز دارد .

در حالی که از نظر یک ارتودنتیست هر چند کاربرد زیبایی نیز اهمیت فراوان دارد اما این تنها کافی نیست.

در واقع ارتودنسی درمانی زمانی به کار می آید که فرد در موارد زیر دچار مشکل شده باشد.

این موارد عبارتند از:

  • دشواری در بلع
  • دشواری در جویدن
  • مشکل در بافت و عضلات صورت
  • ایجاد مشکل در بافت دهانی

بنابراین بیایید مزایای درمان ارتودنسی را با هم مرور کنیم.

پیشگیری از بیماری های لثه و پوسیدگی های دندان

تمیز نگه داشتن دندان های کج و منحرف و روی هم افتاده بسیار سخت می باشند .

از آنجا که نقاط تماس بین دندان های شلوغ بیش از حد تنگ است.

مسواک زدن و نخ دندان کشیدن هم بسیار دشوار خواهد بود.

در نتیجه بهداشت دهان و دندان به راحتی صورت نمی گیرد.

در این حالت باکتریها به درستی از سطوح دندان پاک نمی شوند.

 

روش تشخیص برنج یک‌دست و برنج مخلوط

چین اول معطرتر است یا دوم؟

بعضی از کشاورزان پس از برداشت اول و چیدن ساقه برنج، با آبیاری مجدد یا استفاده از آب باران (دیم)، از همان کشت اول محصول دومی را به دست می‌آورند که به آن چین دوم می‌گویند. بسته به نوع کاری که کشاورزان برای  کاشت و برداشت این برنج می‌کنند کیفیت چین دوم متفاوت است. در صورت دیمی بودن آن کیفیتش هم کمتر خواهد بود ولی با آبیاری و کوددهی مناسب، این برنج معطر است و طعم خوبی پیدا می‌کند که البته به پای کشت دوم نمی‌رسد. به برنج چین دوم، در زبان‌های محلی، دونوج،‌ راتون و جگل می‌گویند.

 

روش تشخیص برنج یک‌دست و برنج مخلوط

نکته مهم هنگام خرید برنج حتی از نوع مرغوبش این است که محصول از یک نوع باشد و به اصطلاح قاطی نداشته باشد. اگر برنج قاطی داشته باشد، پخت آن هم سخت می‌شود و تا خانم‌های خانه‌دار روش پخت آن به دستشان بیاید، برنج به ته کیسه رسیده است!

 

برای تشخیص برنج خوب و اصیل کافی است مقداری از آن را کف دست بگیرید و با دقت برنج‌ها را ببینید که یک اندازه و یک رنگ باشند. اگر جنس برنج باریک و استخوانی است، همه دانه‌ها باید این جوری باشند.

 

گر برنج کهنه می‌خرید همه آن‌ها به یک اندازه تیره باشند. اگر دانه سالم می‌خرید ببینید برنج شکسته و خردشده و پوک وجود نداشته باشد. حالا که برنج را می‌بینید توجه کنید که کپک نزده باشد و آفت نداشته باشد. همچنین همان آزمایش دستی سنجش عطر و بو این جا هم به کار می‌آید. برنج مخلوط عطر کمتر و متفاوت‌تری دارد.

 

حیف برنج مرغوب است که آبکش شود

دمپخت بهتر است یا آبکش؟ مسئله این است! برنج غیر از نشاسته، پروتئین و چربی، ویتامین هم دارد؛ بویژه ویتامین‌های مهم گروه ب مثل ویتامین بِ‌یک. وقتی برنج آبکش می‌شود این ویتامین‌ها که محلول در آب هستند بیشتر از دست می‌روند. بنابراین ارزش غذایی برنج کته بیشتر از آبکش آن است. برخلاف تصور افراد،‌ با آبکش کردن مقدار نشاسته برنج کم نمی‌شود؛ چون خود دانه برنج حاوی نشاسته است و تا برنج می‌بینید نشاسته هم وجود دارد اما چون طبع برنج سرد است همیشه بهتر است در کنار ان از مصرف زعفران غافل نشوید.

 

پس اگر اضافه وزن دارید،‌ مصرف آن را کم کنید مخصوصاً ته‌دیگ برنج را که پرچرب و پرکالری است.

 

 

 

 

دمنوش لیمو عمانی

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن

دمنوش لیمو عمانی، یکی از نوشیدنی هایی است که دارای طبع سرد و خشک بوده و ترکیب آن با گیاهانی همچون گل گاوزبان و شوید می تواند برای تنظیم فشار و کلسترول خون مفید واقع شود. در این مقاله با طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن آشنا خواهید شد.

درچند سال اخیر گرایش به دمنوش‌های قدیمی زیاد شده، اکثر کافی شاپ‌ها بخش زیادی از منو‌های خود را به دمنوش‌ها اختصاص داده‌اند و هر روز هم به تعداد افرادی که ترجیح می‌دهند به جای شیک‌های مختلف، هات چاکلت و قهوه اسپرسو یک فنجان دمنوش به لیمو بنوشند افزوده می‌شود.

 

شهر‌های مختلف ایران دمنوش‌های مخصوص به خود را دارند، به همین دلیل اگر برای صرف دمنوش به کافه‌های مختلف بروید دمنوش‌های متفاوتی را تجربه خواهید کرد که شاید اسم آن‌ها را برای اولین بار شنیده باشید. اغلب دمنوش‌ها حاوی رنگدانه، آنتی ‏اکسیدان‏ و ترکیبات ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری‌های قلبی - عروقی هستند، برخی از آن‌ها باعث کاهش خستگی و تمدد اعصاب شده و برخی تقویت ‏کننده معده، روده، کلیه و کبد هستند. متاسفانه برخی افراد به صورت روزانه از این دمنوش‌ها استفاده کرده و گاهی در مصرف آن زیاده‌روی می‌کنند، اما دانستن این نکته ضروری است که دمنوش‌ها همچون برخی دارو‌های گیاهی یا شیمیایی عمل کرده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان می‌دهند که ممکن است به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش‌ها باید به میزان متعادل و با مشورت پزشک مصرف شوند.

 

برخی دمنوش‌های خانگی می‌توانند در کاهش کلسترول خون موثر واقع شوند. افرادی که بیماری قلبی دارند یا از مشکلات مربوط به فشار خون رنج می‌برند بهتر است با نظر پزشک، از این دمنوش‌های خانگی کمک بگیرند. دمنوش‌هایی مانند دم کرده لیمو عمانی و شوید می‌تواند در کاهش و کنترل کلسترول خون نقش زیادی داشته باشد. همچنین از ترکیب لیمو عمانی با گل‌گاوزبان می‌توان دمنوشی آرام بخش با رنگ و مزه بهتر تهیه کرد. دم کرده‌ی لیمو عمانی با چای یا گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌کرده‌ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع دمنوش لیمو عمانی و خواص آن آشنا سازیم.

خواص دمنوش لیمو عمانی و گل گاوزبان

این دمنوش آرام بخش است.

برای پایین آوردن فشارخون مفید است.

برای رفع ناراحتی پروستات بسیار موثر است.

برای کاهش درد‌های ابتدای قاعدگی مفید است.


گوشت منجمد

 

در حال حاضر مهم ترین و اصلی ترین روش نگهداری گوشت ، "انجماد " می باشد. انجماد گوشت اجازه می دهد که بتوانیم گوشت و فراورده های گوشتی  را با بهره گرفتن از روشهای اصولی انجماد و تداوم برودت مناسب به مدت زیادی نگهداری کنیم. حفظ میزان برودت لازم و انجماد مطلوب را در مراحل مختلف " تولید در کشتارگاه یا بسته بندی، نگهداری، نقل و انتقال، .... و بالاخره عرضه آن " را زنجیره سرد نامیدیم. یاد آور می شوم که هر گونه اختلال یا نقصان در مراحل مختف این زنجیره سرد، باعث بی نتیجه ماندن تلاش ها و سرمایه گذاری ها گردیده و منجر به فساد و خرابی گوشت خواهد شد.

سازمان دامپزشکی کشور و عوامل ذیربط، پیوسته برانجام مطلوب مراحل مختلف این زنجیره سرد، نظارت و کنترل مستمر دارند؛ تا در هیچ یک از این مراحل خللی ایجاد نشود و هیچ حلقه ای از این زنجیره قطع نشده و به اصطلاح پاره و مفقود نگردد. ولی بحث ما به حلقه آخر، یا آنجائی که این زنجیره به مصرف کننده فراورده ختم می شود، رسید؛ که در عمل از حیطه نظارتی دستگاه های مسئول خارج می باشد!

شاید بتوان آنرا معادل تمامی کارهای انجام شده در مراحل مختلف تامین گوشت منجمد دانست! راه حل و مقابله با این نقصان پیش آمده، به تنهائی از عهده سازمان دامپزشکی و یا هر ارگان مسئول دیگری خارج است؛ و لازم است که تمامی ارگانهای مسئول، اعم از اجرائی، ترویجی، نهاده های آموزشی و رسانه های جمعی و ...... با احساس مسئولیت خطیر، اقدامی جدی برای رفع مشکل مبذول دارند.

در این راستا، علاوه بر پیشنهاداتی که برای مسئولین امر وجود دارد بر خود لازم دیدم که نکاتی ضروری و عملی را به اطلاع دوستان عزیز، به عنوان مصرف کنندگان گوشت منجمد، برسانم؛ به امید آنکه قدمی هر چند کوچک و در جهت تنویر افکاربرداشته شود. لذا توصیه می شود که :

1-گوشت منجمد را از فروشگاه های معتبر و مجهز به فریزرهای مناسب و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور و عوامل مسئول خریداری نمائید.

2- در خرید گوشت منجمد به دمای نگهداری گوشت دقت نمائید؛ که در شرایط مطلوب بالاتر از (18-) درجه سانتی گراد نباشد. دمای بالاتر از (12-) به هیچ وجه قابل قبول نمی باشد.

3-در خرید گوشت، به مهر و برچسب های روی بسته های گوشت و تأییدیه سازمان دامپزشکی کشور توجه نمائید.

4-در خرید گوشت منجمد، به تاریخ تولید و تاریخ انقضاء مصرف گوشت توجه نمائید که تاریخ مصرف آن هنوز معتبر باشد.

5-هر چند که تاریخ مصرف گوشت، تا آخرین روز درج شده بر روی بسته ها اعتبار دارد؛ ولی معمولا" تاریخ های انقضاء درج شده، برای شرایط کاملا" مطلوب نگهداری محاسبه میگردد. هر گونه نقصان در طول زنجیره سرد، ممکن است باعث کاهش طول مدت نگهداری گوشت گردد. لذا:

6-حتی الامکان سعی نمائید که از تاریخ تولید گوشت مدت زیادی نگذشته ، و مدت زمان زیاد تری از اعتبار تاریخ مصرف آن باقی مانده باشد.

7- در انتخاب بسته ها دقت نمائید که روکش نایلونی یا سلفون آن سالم باشد و کاملا" به جداره گوشت چسبیده و فاقد هر گونه فضای خالی باشد.

8- بسته های گوشت منجمد فاقد هرگونه خونابه و کریستال های یخ باشد. کریستال های بزرگ یخی، نشانه شرایط نا مناسب انجماد می باشند.

9- حتی الامکان قطعاتی را انتخاب کنید که متناسب با مصرف یک وعده یا روزانه باشد، تا مجبور به نگهداری گوشت خارج شده از حالت انجماد برای مصارف بعدی نباشید.

10- برای جلو گیری از به هم خوردن زنجیره سرد، درمسیر فروشگاه اینترنتی تا منزل یا محل مصرف، درخرید گوشت منجمد، نزدیک ترین فروشگاه های مناسب را انتخاب کنید.

11-برای انتقال گوشت منجمد به محل مصرف یا منزل، اگر استفاده از فریزر های سیار مقدور نباشد، از کلمن های مناسب استفاده نمائید و بلا فاصله بعد از رسیدن به منزل، بسته های گوشت منجمد را به فریزر منتقل کنید .

12-لازم است که دمای فریزرهای خانگی را کنترل نمائید که در شرایط مطلوب سرد تر از 18- باشد، ولی در دمای بالاتر از 12- بسته های گوشت به مدت زیادی قابل نگهداری نخواهند بود.

13- در هنگام مصرف و برای خروج از انجماد، بسته های گوشت را در قسمت یخچال (دمای4+ درجه سانتی گراد) قرار دهید تا گوشت به تدریج از انجماد خارج شود.

14- برای خروج گوشت منجمد از حالت انجماد، به هیچ عنوان بسته های گوشت را در دمای اطاق یا نزدیک بخاری و محیط گرم قرار ندهید.

15- اگر عجله ای در مصرف و پخت گوشت منجمد داشتید، و قبلا" پیش بینی نکرده اید وبسته گوشت را در زمان لازم برای خروج از انجماد در دمای یخچال(4+) قرار نداده اید، می توانید قطعات گوشت منجمد را جهت پخت، در ظرف پخت قرار داده و بپزید. گوشت پخته را می توانید به قطعات کوچک تر تقسیم کنید.

16- در نگهداری گوشت منجمد یا برای تقسیم گوشت به اندازه های کوچک تر، هر گز کاری نکنید که انجماد گوشت شل شود تا دوباره در فریزر قرار داده شود.

 

17- برای تقسیم کردن گوشت منجمد به قطعات کوچک تر، اگر دسترسی به امکانات مناسب تر ندارید، می توانید از وسایل برنده ای مثل ارّه آهنی یا کارد و چکش و امثال آن استفاده کنید.

18-اگر مجبور شدید گوشت را در حالت منجمد به قطعات کوچک تر تقسیم کنید، برای نگهداری، هر قطعه را مجددا" در پوشش نایلونی یا سلفون قرار داده و سریعا" به فریزر منتقل کنید.

19-هر اقدام اضافی که بر روی گوشت انجام می شود، بخصوص با توجه به امکانات در دسترس خانگی، مقداری از عمر نگهداری گوشت را کم می کند؛ لذا توصیه می گردد مصرف بموقع گوشت مد نظر قرار گیرد.

تأکید بر چند تذکر مهم:

الف - گوشتی که از انجماد خارج شده است، بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد می شود؛ بنابراین سریعا" باید مصرف شود.

ب - هرگز گوشتی را که از انجماد خارج شده است برای نگهداری بیشتر مجددا" منجمد نکنید. چون علاوه بر اینکه خیلی زودتر فاسد می شود؛ بلکه چنین گوشتی فاقد ارزش لازم غذائی خواهد بود.

ج - اگر گوشت منجمد را چرخ نمائید، به سرعت خراب شده و ارزش غذائی خود را از دست می دهد. لذا اگر چنین گوشت چرخ کرده ای قابلیت مصرف داشته باشد، بایستی سریعا" مصرف گردد.

د - انجماد گوشت باید با حد اکثر سرعت ممکن صورت گیرد؛ که در سردخانه های مجهز مقدور می باشد. و خروج از انجماد بایستی به کندی صورت گیرد؛ که در یخچال های خانگی امکان پذیر می باشد.

در خاتمه یاد آوری می شود که: بسته بندی و انجماد گوشت در کارخانجات مجهز و پیشرفته ، تحت نظارت متخصصین امر و با رعایت کلیّه موازین فنی و بهداشتی صورت میگیرد تا به دست ما (مصرف کنندگان) برسد. و به جرأت می توان گفت از مطمئن ترین گوشت هائی است که در بازار عرضه می گردد. اگر مسائل و مشکلات تأثیر گذار بر آن کاسته شود، در عمل بهترین و اقتصادی ترین و سالم ترین روش تهیه و توزیع و نگهداری گوشت در سراسر جهان می باشد. در کشور ما نیز بهترین گزینه برای تأمین نیاز پروتئین هموطنان عزیز در اقصا نقاط بوده است که تحت نظارت سازمان دامپزشکی و در طول سالیان متمادی در جهت مطلوب تر شدن ، با استفاده ازامکانات پیشرفته و توان علمی مدیران متخصص و تلاش مستمر عوامل اجرائی انجام می گیرد. 


خوراک میگو

خوراک میگو از انواع غذاهای دریایی خوشمزه و لذیذ است و شما می توانید این خوراک خوشمزه را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید, در ادامه این مطلب طرز تهیه خوراک میگو لذیذ و خوشمزه را آموزش می دهیم. 

خوراک میگو سرشار از کلسیم و پروتئین و ید می باشد و این غذای دریایی از انواع غذاهای خوش طعم و لذیذ است و شما می توانید آن را به همراه سبزیجات مختلف در منزل به راحتی یپزید. در طرز تهیه خوراک میگو در این آموزش از بادمجان و پیاز و هویج و فلفل دلمه ای و قارچ و میگو و کنسرو ذرت و آب لیمو و ادویه استفاده کرده ایم که این سبزیجات خوشمزه طعم متفاوت و بی نظیری را به خوراک میگو می دهند. 

با میگو می توانید غذاهای مختلف و متنوعی را بپزید. خوراک میگو و قلیه میگو و میگو پفکی از انواع غذاهای خوشمزه هستند که با توجه به خواص بیشمار میگو بهتر است این نوع غذا ها را در منزل بپزید.در مرحله اول دستور پخت خوراک میگو ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شوند. 

سپس بادمجان نگینی خرد شده را به پیاز اضافه نمایید و بادمجان را مقداری تفت دهید. 

هویج را با دنده درشت به خوبی رنده کنید و هویج رنده شده را به مخلوط مواد اضافه کنید و همه مواد را به خوبی تفت دهید سپس فلفل دلمه ای به صورت نگینی خرد شده را به سبزیجات اضافه کنید و تفت دهید. 

میگو را به همراه قارچ ورقه شده به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و حرارت گاز را مقداری زیادی کنید و مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و اجازه دهید تا قارچ و میگو به مدت ۴ دقیقه به خوبی پخته شوند. 

توجه داشته باشید که اگر حرارت گاز کم باشد قارچ و میگو پخته نمی شوند و فقط آب می اندازند. در مرحله بعدی طرز تهیه خوراک میگو بعد از اینکه قارچ و میگو پخته شدند کنسرو ذرت را به همراه سیر رنده شده و فلفل سیاه و نمک به خوراک میگو اضافه کنید. 

زیر شعله گاز را خاموش کنید و آب یک عدد لیموی تازه را روی خوراک بریزید و برای سرو خوراک میگو را در ظرف مناسبی بکشید.