مجله ی اینترنتی هیرو

مجله ی اینترنتی هیرو

مجله ی اینترنتی هیرو

مجله ی اینترنتی هیرو

موادغذایی برای کمک به افزایش متابولیسم و کاهش وزن

موادغذایی برای کمک به افزایش متابولیسم و کاهش وزن

متابولیسم به فرآیندی اشاره دارد که غذای دریافتی برای انجام عملکردهای ضروری به انرژی مورد نیاز بدن تبدیل می شود. افزایش میزان سوخت و ساز می تواند با کمک به سوزاندن کالری بیشتر در جهت کاهش وزن مفید باشد. اگرچه تمرینات ورزشی یکی از روش های موثر برای افزایش متابولیسم است، اما برخی از موادغذایی نیز می توانند به سوزاندن چربی و کاهش وزن کمک کنند.

 

پروتئین

براساس مجله دانشکده تغذیه در امریکا، موادغذایی با میزان پروتئین بالا اثر گرمازایی بیشتری نسبت به موادغذایی غنی از کربوهیدرات دارند. اثر گرمازایی به انرژی مورد نیاز برای هضم، جذب و دفع موادمغذی اشاره دارد. اثر گرمازایی پروتئین از انرژی یا غذای مصرفی ۲۰ تا ۳۵ درصد است، درحالیکه اثر گرمازایی کربوهیدرات بین ۵ تا ۱۵ درصد است. مطالعات نشان می دهد که مصرف غذاهایی با میزان پروتئین بالا نسبت به غذاهای کم پروتئین ممکن است باعث افزایش حس سیری شود. بنابراین کاهش کالری دریافتی و درنتیجه کاهش وزن را به همراه دارد. از موادغذایی سرشار از پروتئین می توان به گوشت گاو بدون چربی، مرغ، بوقلمون و فرآورده های لبنی مانند ماست و پنیر اشاره کرد. همچنین گیاهخواران می توانند از توفو، تمپه، دانه ها و مغزهای آجیل استفاده کنند.

 

چای سبز

چای سبز اغلب به افزایش دهنده ی متابولیسم اشاره دارد. براساس مطالعه منتشر شده در مجله امریکایی تغذیه بالینی، ترکیب چای سبز- کافئین ممکن است باعث ترموژنزیس واکسیداسیون چربی در مدت زمانی کوتاه شود. افزایش اکسیداسیون چربی منجر به اکسیژن رسانی بیشتر به ماهیچه ها برای فعالیت جسمی و در نهابت چربی سوزی می شود. همچنین مخلوط چای سبز- کافئین حاوی مقدار زیادی از کاتچین های چای از جمله EGCG می باشد که آنزیم های کاهش دهنده ی نوراپینفرین را مهار می کنند. این فرآیند باعث افزایش فعالیت سیستم عصبی و مغزی می شود، در نتیجه با افزایش سطح فعالیت جسمی تاثیر بالقوه ای بر چربی سوزی دارد.

 

کپسایسین

کپسایسین یک ماده شیمیایی در بسیاری از فلفل های تند است. این ماده باعث افزایش مصرف انرژی و سطوح چربی سوزی می شود. براساس مطالعه انجام شده بر روی موش ها، مصرف فلفل چیلی (فلفل قرمز تند) با افزایش متابولیسم چربی و لیپید، باعث کاهش سطوح چربی می شود. از مواد غذایی حاوی کپسایسین می توان به فلفل هالاپینو، فلفل هابانرو و فلفل کاین اشاره کرد


میوه ها و سبزیجات حاوی اسیدفولیک

میوه ها و سبزیجات حاوی اسیدفولیک

اسیدفولیک یک مکمل ساخته دست بشر است، درحالیکه فولات به طور طبیعی در برخی از موادغذایی یافت می شود. فولات بخشی از ویتامین B کمپلکس بوده و دریافت آن برای بانوان باردار مهم است. فولات می تواند از نقایص لوله عصبی در زمان تولد جلوگیری کند. بیشتر افراد روزانه به ۴۰۰ میکروگرم فولات نیاز دارند، درحالیکه میزان مورد نیاز بانوان باردار ۶۰۰ میکروگرم است. بیشتر میوه ها و سبزیجات به دریافت این ویتامین در بدن کمک می کنند.

 

مرکبات

براساس پایگاه داده تغذیه وزارت کشاورزی امریکا، پرتغال ۳۱.۵ میکروگرم فولات در هر یک فنجان دارد. همچنین طبق اداره مکمل های غذایی ایالات متحده، یک عدد پرتقال کوچک ۸ درصد از ارزش روزانه را برای بدن فراهم می کند. گریپ فروت نیز در هر یک فنجان حاوی۲۱ میکروگرم فولات است.

 

سایر میوه ها

براساس پایگاه داده ملی تغذیه امریکا، یک عدد موز بزرگ ۳۷ میکروگرم فولات دارد. هلو نیز حاوی فولات بوده، به طوریکه هر یک عدد میوه بزرگ حاوی ۷ میکروگرم است.

 

نخودها و لوبیاها

نخود از بهترین منابع فولات به حساب می آیند. براساس گزارش پایگاه داده ملی تغذیه، مصرف یک فنجان نخودها ۹۴ میکروگرم فولات برای بدن فراهم می کنند. براساس دانشگاه ایالتی اوهایو، نصف فنجان عدس حاوی ۱۸۰ میکروگرم فولات بوده که ارزش روزانه آن برابر با ۴۵ درصد است.

 

سبزیجات سالاد

به جای کاهوی پیچ از کاهوی رومانی استفاده کنید. هر دو حاوی فولات می باشند، اما براساس پایگاه داده ملی تغذیه، کاهوی رومانی در هر یک فنجان ۶۴ میکروگرم فولات دارد. همچنین مصرف نصف فنجان خیار با پوست حاوی ۴ میکروگرم فولات است.

 

سایر سبزیجات

اسفناج، مارچوبه و بروکلی منبعی عالی از فولات می باشند. براaساس اداره مکمل های غذایی ایالات متحده، یک فنجان اسفناج ۶۰ میکروگرم فولات را برای بدن فراهم می کند که تامین کننده ۱۵ درصد از ارزش روزانه این ویتامین برای بدن می باشد. همچنین ۴ مارچوبه پخته نیز حاوی ۸۵ میکروگرم فولات بوده که معادل ۲۰ درصد ارزش روزانه است. ۲ عدد کلم بروکلی خام نیز ۴۵ میکروگرم فولات دارد که ۱۰ درصد از ارزش روزانه این ویتامین را برای بدن فراهم می کند.

 


رژیم غذایی برنج

رژیم غذایی برنج

علی‌ رغم اسمش، این رژیم درباره‌ ی برنج نیست. این رژیم از سال ۱۹۳۹ وجود داشته است و زمانی که راه‌ حل رژیم غذایی برنج منتشر گردید، موج تازه‌ای از محبوبیت را پیدا کرد. شما بر طبق این برنامه توسط کاهش مصرف کالری، سدیم، چربی، قند و پروتئین وزن کم می‌کنید که بدون دادن حس گرسنگی به شما، بدنتان را سم‌ زدایی و پاک‌ سازی می‌ کند.این برنامه دارای سه فاز است و فاز اول خوردن روزانه فقط ۸۰۰ کالری را مجاز می‌ داند. میزان کالری به تدریج به ۱۲۰۰ در هر روز می‌رسد.

 

سطح تلاش: بالا

شما یک باره در حال کاهش میزان کالری، چربی و قند مصرفی خود هستید. رژیم غذایی برنج شروع خود را به عنوان روشی برای کمک به بیماران مبتلا به دیابت و فشارخون بالا شروع کرد. اگر شما از رژیمی پیروی می‌ کنید که کالری بسیار کمی به میزان ۱۲۰۰ کالری یا کمتر دارد، باید تحت نظر یک متخصص سلامتی قرار بگیرید.محدودیت‌ها: تمام گروه‌های غذایی به طور منصفانه‌ ای در این رژیم قرار دارند اما اندازه‌ ی وعده‌های غذایی شمرده می‌ شود. غذاهای سرشار از فیبر مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، حبوبات و غلات به شما در احساس سیری کمک می‌ کنند.مواد غذایی که در این رژیم وجود دارند کلسیم و ویتامین D کافی را برایتان تأمین نمی‌ کنند بنابراین شما نیاز به مصرف مکمل‌ها دارید. همچنین، این برنامه میزان پروتئین کمتری نسبت به آنچه برای افراد سالم توصیه می‌ شود را برای شما فراهم می‌ کند. اگر شما دارای شرایط پزشکی خاصی هستید، وضعیت خود را پیش از آغاز این رژیم با پزشکتان چک کنید.

پخت‌ وپز و خرید: مواد غذایی توصیه شده هزینه‌ بردار نیستند و در هر فروشگاه مواد غذایی وجود دارند؛ اما دستورالعمل‌هایی که در راه‌ حل رژیم غذایی و خرید برنج گنجانده شده است، نیازمند صرف زمان برای آماده‌ سازی و پختن هستند.اما مصرف برنج ایرانی به دلیل ارگانیک بودنش بیشتر میتواند به سلامت کمک کند.

نکات دیگری که باید بدانید

رژیم غذایی برنج راه خود را به عنوان روشی برای درمان دیابت و فشارخون بالا آغاز نموده است. محدودیت‌های موجود بر روی سدیم می‌تواند به کاهش فشارخون کمک کند و کم‌ چربی بودن این رژیم می‌ تواند به کاهش کلسترول بالا کمک کند.

 


ادویه کاری چیست؟

ادویه کاری چیست؟

ادویه کاری، ادویه‌ای است که در آشپزی شرق دنیا به خصوص پاکستان، هندوستان و افغانستان از آن استفاده می‌شود، اما امروزه اکثر کشور‌ها از این ادویه در تهیه غذا‌های مختلف و در پخت غذا‌هایی که نیاز به ادویه خاص ندارند، استفاده می‌کنند.

 

پودر کاری مخلوطی است از زردچوبه، دارچین، سیر، هل، زیره و گشنیز است.

 

عنصر اصلی ادویه کاری در تمام کشور‌ها زردچوبه و فلفل است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود.

 

بیشتر بدانید: ادویه‌ای با هزاران خاصیت ریز و درشت که چربی‌ها را دو برابر بیشتر می‌سوزاند!

 

یکی از مواد اصلی موجود در ادویه کاری، فلفل قرمز است که دمای بدن را افزایش می‌دهد و با افزایش میزان سوخت و ساز بدن، به سوختن کالری‌ها و چربی‌ها کمک می‌کند.

 

نکته جالب‌تر این که این ادویه به فرد کمک می‌کند در وعده غذایی بعدی کمتر غذا بخورد.

 

خواص ادویه کاری

عنصر اصلی پودر کاری در تمام کشور‌ها زردچوبه است که موجب رنگ زیبا و خاصیت فوق‌العاده آن می‌شود.

 

پودر کاری به دلیل وجود کورکومین که عامل ضدالتهاب و یک آنتی‌اکسیدان قوی است، موجب کاهش التهاب مفاصل می‌شود. حتی ممکن است این عنصر ژن ناقل سرطان پستان را غیرفعال کند و روند پیشرفت سرطان پروستات و سرطان روده بزرگ را کاهش دهد.

 

کورکومین تأثیر مثبت و چشمگیری در درمان سرطان لوزالمعده دارد.

دستور تهیه ادویه کاری :

 

همه مواد باید به صورت پودر شده باشند .انها را با هم مخلوط کرده و تفت کمی به آنها می دهیم .سپس در یک ظرف شیشه ای می ریزیم و در آن را محکم می بندیم ودر یک جای خشک نگه داری می کنیم.

 

ادویه کاری برای غذاهایی که دوست دارید طعم تندی داشته باشند و همچنین غذاهای هندی مناسب است .

 

 

 

پودر کاری اگرچه به صورت یک ادویه مجزا فروخته می‌شود، ولی ترکیبات آن در کشورها و ملل مختلف، متفاوت است؛ اما به طور کلی می‌توان گفت مخلوطی است از :

 

دارچین 2 ق

 

زرد چوبه 3 ق

 

فلفل قرمز 1ق

 

فلفل سیاه 2 ق

 

پودر سیر1/2 ق

 

زنجبیل 4 ق

 

سیاه دانه 2 ق

 

تخم گشنیز 4 ق

 

تخم شوید 2 ق

 

زیره سیاه و سبز هر کدام2 ق

 

جوز هندی 2 ق

 

میخک 1 ق

 

هل1/2ق

 

تخم خردل 2 ق

 

 

 

نکات :

 

میزان مواد ادویه کاری بسته به ذائقه هر شخص قابل تغییر است.

می توانید برخی از ادوبه های بالا را حذف کنید.

 

در بعضی جاها از رازیانه هم استفاده میشه همچین از تخم شنبلیله و پاپریکای شیرین.

یکی از مواد اصلی موجود در ادویه کاری ، فلفل قرمز است که دمای بدن را افزایش می‌دهد و با افزایش میزان سوخت و ساز بدن، به سوختن کالری‌ها و چربی‌ها کمک می‌کند.

 

نکته جالب‌تر این که این ادویه به فرد کمک می‌کند در وعده غذایی که بیشتر مصرف برنج است کمتر غذا بخورد.