استویا چیست؟
بیایید قبل از خرید استویا بدانیم استویا چیست؟ گیاه استویا بومی آمریکای جنوبی است که به دلیلی شیرین کنندگی فوق العاده خود، در دنیا بسیار مشهور و شناخته شده است.
استویا دیابت را درمان نمی کند، اما قند خون بیماران را به خوبی پایین آورده و کنترل می کند.
نکته جالب در مورد خرید استویا چیست؟ آن است که علاوه بر آنکه بیش از سیصد برابر شیرین تر از چغندر قند است، اما شیرینی آن هیچگونه ضرری برای بیماران دیابتی ندارد.چونکه قند خون را بالا نمی برد.
به همین دلیل خرید استویا به عنوان شیرین کننده چای غذاها و نوشیدنی های افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند شناخته می شود.
با گیاه استویا آشنا شویم
نام علمی گیاه استویا Stevia rebaudiana و از خانواده گیاهی Asteraceae است. برگ های استویا دارای مواد شیرین به نام های استویوزید و ربودیوزید A هستند که علاوه بر شیرین کنندگی فوق العاده، قند خون را به هیچ عنوان تحت تأثیر قرار نمی دهد.
استویا علاوه بر استفاده به عنوان شیرین کننده برای بیماران دیابتی، به دلیل خاصیت تنظیم فشار خون نیز مورد استفاده قرار می گیرد. طی تحقیقاتی که انجام شده است، خرید استویا برای بیمارانی که فشار خون بالا دارند نمی تواند به عنوان یک داروی کاهش فشار خون باشد. اما برای بیمارانی که در آستانه فشار خون هستند، می تواند خاصیت تنظیم کنندگی فشار داشته باشد.
نحوه مصرف استویا
برای مصرف برگ استویا به عنوان شیرین کننده، کافی است یک برگ از آن را خرد کرده و در یک فنجان چای خود بریزید. پس از چند دقیقه چای را که آماده نوشیدن است میل نمایید.
برای استفاده از استویا در کیک ها، شیرینی ها، شکلات و سایر خوردنی ها و نوشیدنی هایی که نیاز به شیرین شدن دارند، ابتدا آنرا پودر کرده و سپس پودر آن را در شیرینی ها مصرف کنید.
با توجه به اینکه شیرینی استویا زیادتر از شکر است، باید به جای هر یک قاشق غذاخوری شکر، نصف قاشق چایخوری استویا را در پخت کیک و شیرینی خود بکار ببرید. همچنین برای مصرف همراه با چای، به جای هر 2 حبه قند که همراه با یک فنجان چای صرف می کنید، یک برگ استویا کافی به نظر می رسد.
یک نکته مهم دیگر درباره استویا آن است که قند ندارد و عدم تاثیر منفی بر سلامت دندان هاست.ضمنا برگهای استویا دارای ماده ای است که مشابه فلوراید عمل کرده و منجر به استحکام بیشتر دندان ها می شود.
به لیمو چیست؟
به لیمو در آمریکای جنوبی بهوفور استفاده میشود اما در سایر نقاط دنیا نیز بهخاطر خواص دارویی لیمو فراوانش در قالب اسانس کاربرد دارد. به لیمو بوتهای چندساله است که عطر لیمو را داراست و با لمس برگ آن این بو تشدید میشود.
بوتهی به لیمو، میتواند ارتفاعی ۲ تا ۳ متری داشته باشد و گلهای ریز بنفش و سفید دارد. ابتدا از به لیمو فقط برای مصارف غذایی مختلف استفاده میشد. مثلا آن را برای رفع بوی ماهی و مرغ در طبخ غذا بهکار میبردند یا در نوشیدنیها، مربا، انواع سس و سالاد استفاده میکردند.
اما مصرف به لیمو بهعنوان گیاهی با خواص دارویی قدمت چندانی ندارد و بهتازگی مورد توجه واقع شده است. روغن به لیمو حاوی مواد سازندهی آنتی اکسیدان مانند: گرانول، نرول، ورباسکوزید، و سیترال است. برگ خشکشدهی به لیمو قابلیت دمکردن نیز دارد و بهعنوان یکی از دمنوش های گیاهی با خواص مفید درمانی برای بخشهای مختلف بدن و فرایند سوختوساز استفاده میشود.
طرز تهیه دمنوش به لیمو
برای تهیه بهنوش به لیمو، یک قاشق غذاخوری برگ این گیاه را با دو لیوان آب جوش مخلوط کنید و سپس بگذارید تا با حرارت غیر مستقیم به مدت پنج دقیقه دم بکشد . بعد از آن مقداری عسل طبیعی و یا نبات به آن بیفزایید و میل کنید.
نگهداری دمنوش به لیمو
برگ اسانس بی لیمو را باید دور از نور ، درجای خنک و سربسته نگهداری کرد.
طبیعت دمنوش به لیمو
طبیعت این گیاه بر اساس طب سنتی ایران، گرم وخشک است.
منبع جغرافیایی دمنوش به لیمو
درشمال کشور در هوای آزاد به خوبی رشد میکند و در نقاط سردسیر در گلخانه نگهداری میشود.
خواص زیتون و مزایای آن برای سلامتی
زیتون (Olive) میوهای است سرشار از مواد مغذی و مفید برای بدن. از جمله فواید و خواص زیتون میتوان به مقابله با پوکی استخوان، جلوگیری از سرطان، کاهش التهاب، جلوگیری از حساسیت، درمان کم خونی، محافظ پوست و مو (به دلیل وجود آنتی اکسیدان درون زیتون) و ... اشاره کرد.
زیتون - زیتون پرورده - زیتون سیاه - زیتون سبز - زیتون شور- زیتون پرورده شمال - خواص زیتون - olive - زیتون در طب سنتی - مضرات زیتون
زیتون انواع مختلفی دارد که عبارتند از زیتون پرورده، زیتون سیاه، زیتون تلخ، زیتون سبز، زیتون شور، زیتون پرورده شمال، کنسرو زیتون و ...
طریقه مصرف زیتون
زیتون بیشتر در منطقهی مدیترانه شرقی شناخته شده است. اگرچه زیتون در سراسر جهان یافت میشود اما برای اولین بار از این ناحیه شهرت خود را پیدا کرد. همچنین این میوهی لذیذ و خوشمزه در مناطق شمالی ایران و عراق نیز یافت میشود. زیتون معمولا به خاطر ارزش آشپزی و مزایای پزشکیاش مورد استفاده قرار میگرفت. واژهی زیتون نیز از همان زبان مشتق شده و در ادبیات و تاریخ امپراطوری مدیترانهایها ظاهر شده است. روغن زیتون نیز توانسته است توجه بیشتر افراد را به خود جلب کند زیرا برای آشپزی بسیار مفید است و دارای مواد مغذی بسیاری است اما اهمیت آن نباید باعث شود که از مزایای بیشمار زیتون غافل شویم.
زیتون - زیتون پرورده - زیتون سیاه - زیتون سبز - زیتون شور- زیتون پرورده شمال - خواص زیتون - olive - زیتون در طب سنتی - مضرات زیتون
انواع گونه زیتون در جهان
گونههای بسیار مختلفی از زیتون وجود دارد و برخی از آنها ممکن است کم و بیش ترکیبات و اجزای مهم را به همراه داشته باشند. اما همهی این گونهها دارای عناصر خاصی هستند که آنها را برای سلامتی انسان مفید میسازد. شما میتوانید زیتون را به انواع سالاد، ساندویچ و یا غذاهای مصرفی خود اضافه کنید. روغن آن برای پخت غذاهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. هر بخشی از زیتون برای سلامتی مفید و موثر خواهد بود و مردم سراسر جهان هزاران سال است که ارزش خاصی برای آن قائلاند.
چای قهوه (چای مکزیکی) کیسه ای گل کوه
چای به دلیل پلی فنولهای فراوانی که در آن موجود است، علائم آرامبخشی، ضد سرطانی و همچنین افزایش تمرکز و حواس را دارد. اگر بگوییم که پرمصرف ترین نوشیدنی دنیا چای است، با اطمینان بالایی درست گفته ایم و مشاهدات و آمار منتشره در کشورهای مختلف که تقریبا در تمام کشورها پرمصرف ترین دمنوش، همین چای سیاه است این ادعا را اثبات می کند.
در سالهای اخیر و با ورود دمنوش های گیاهی و همچنین انواع چای با فرآوری های مختلف همچون چای سفید، چای سبز، چای مچا و… به سبد غذایی مردم، تنوع طعم و رنگ و عطر نوشیدنی ها تا حدودی بیشتر شده، اما هنوز هم چای به عنوان نوشیدنی بی رقیب شناخته می شود و بسیاری از مردم ترجیح می دهند از همان دمنوش قدیمی و سنتی یعنی چای سیاه استفاده کنند.
در این شرایط ایجاد تنوع در طعم چای سیاه می تواند آزادی انتخاب بیشتری به مصرف کننده برای تجربه کردن طعمهای مختلف چای بدهد.
چای دارچین، چای زعفرانی، چای هل دار و… انواعی از چای های طعم دار هستند که تاکنون مورد استفاده بوده اند.
اما اکنون چای قهوه که در ایتالیا با نام چای مکزیکی شناخته می شود به عنوان یک کالای جدید و یک طعم خلاقانه به بازار ایران آمده است. در این نوشیدنی جدید، از ترکیب چای سیاه به عنوان رنگ دهنده و جزءاصلی محصول و قهوه به عنوان طعم دهنده و جزء فرعی استفاده شده است.
اگر تمایل به نوشیدن طعمهای جدید و جالبی از چای دارید، توصیه می کنیم که این محصول را امتحان کنید. شاید شما هم جزو مشتریان همیشگی این محصول شدید.
فروشگاه اینترنتی هم اکنون این محصول را برای شما فراهم نموده است تا بتوانید براحتی با خرید اینترنتی این محصول، آنرا درب منزل دریافت کنید.
تاریخچه درخت بادام
بادام با نام علمی Prunes Dulcie نوعی میوه است، که درخت آن بومی نواحی خاورمیانه و جنوب آسیا میباشد. در اصل بادام جزو مغزهای حقیقی به حساب نمیآید، بلکه از انواع شفت هاست که دارای یک پوسته بیرونی و یک پوشش درونی سخت است که دانه (مغز) در درون آن قرار میگیرد. ارتفاع درخت بادام ۴ تا ۱۰ متر است و قطر آن نیز میتواند به بیش از ۳۰ سانتیمتر برسد. بزرگترین کشورهای تولید کننده بادام در دنیا ایالات متحده آمریکا و اسپانیا هستند. ایران با تولید ۶٪ در رتبه پنجم تولیدکنندگان این میوه قرار دارد. ۴۹٪ دانه بادام را روغن تشکیل میدهد که ۶۲٪ آن اولئیک اسید غیر اشباع، ۲۴٪ لینولئیک اسید غیراسباع، و ۶٪ آن پالمیتیک اسید اشباع است. مقدار انرژی موجود در هر ۱۰۰ گرم مغز بادام، ۵۷۶ کیلوکالری است. کاشتن درخت بادام در باغچه خانه راحت است. میتوانید آن را در فصل زمستان بکارید تا بهار جوانه بزند. مراقب باشد که گیاهتان باید نور خورشید ببیند و در فصل تابستان هفتهای یک بار آبیاری شود بهترین نوع این محصول در شهرستان تسوج از آذزبایجان شرقی یافت میشود.
واژه بادام ریشه و بنیاد فارسی داشته و از فارسی به زبانهای ترکی، عربی، هندی و اردو راه یافته است. منطقه تولید عمده بادام، کالیفرنیا در آمریکا است، بین فوریه و مارس، شکوفههایی که شباهت زیادی به شکوفه گیلاس دارند، شکوفا میشوند. نوع آب و هوا در این زمان، میزان تولید بادام در آن سال را به شدت تحت تأثیر قرار خواهد داد. از وضعیت گل اطلاعات بسیار مهمی در مورد برداشت محصولات ارگانیک در آن سال به دست میآید.مغز بادام تلخ به مقدار کم حاوی سیانور دو پتاس و اسید سیاندریک است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم میشود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان میتواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگسالان این تعداد به ۵۰ عدد میرسد.
مقابله با فشار خون بالا
مصرف روزانه ی بادام فشار خون بالا را تنظیم میکند. می پرسید چرا؟ به خاطر این که بادام سرشار از پتاسیم است که نمک بیش از حد خون را از بین میبرد. البته برای این کار باید دور بادامهای شور را خط بکشید. در غیر این صورت و با مصرف بادام شور نتیجهی عکسی عایدتان خواهد شد. توصیه میکنیم روزانه ۱ مشت بادام تازه یا خشک مصرف کنید.